0528 260203 Schutstraat 12 7901 EC Hoogeveen

Optometrie bij Puur Lutz Optiek

Ook als je geen klachten hebt, kunnen er onopgemerkt toch oogaandoeningen ontstaan. Wij raden het iedereen aan om je ogen door ons te laten controleren.

Hoe gezond zijn jouw ogen?

Intensieve samenwerking tussen Arnold Lutz en Jurgen Kuiterman

Sinds begin april 2021 is Jurgen Kuiterman (optometrist KP-79101783987 ) in dienst getreden bij Puur Lutz Optiek. Door een intensieve samenwerking tussen Arnold Lutz en Jurgen Kuiterman zijn wij in staat om de ogen van onze klanten op zeer deskundige wijze te controleren en te beoordelen op oogziektes en aandoeningen.

Het op tijd signaleren van oogziektes

Nu de bevolking steeds ouder wordt zien we oogklachten en zichtvermindering toenemen. Het op tijd signaleren van oogziektes en aandoeningen is van essentieel belang, dit is dan ook de reden van het uitbreiden naar een optometristen praktijk.

Oogonderzoek.

Tijdens het onderzoek bekijken en beoordelen we onder andere het voorste gedeelte van het oog, het midden gedeelte en het netvlies. Van jouw netvlies (Fundus) maken wij een foto doormiddel van een Funduscamera, zo kunnen wij o.a. de macula (het netvliescentrum), papil (blindevlek) nervusoptica (oogzenuw) beoordelen. Het onderzoek duurt ongeveer een uur en rekenen een vergoeding van € 69,50 voor. Bij aanvullende verzekeringen wordt dit veelal vergoed.   

Onopgemerkt misschien toch oogaandoeningen

Veel voorkomende oogziektes en verschijnselen  zijn:

  • Diabetes
  • Glaucoom
  • Maculadegeneratie
  • Staar
  • Flitsen
  • Dubbelzien
  • Prisma’s
  • Moesjes (sliertjes)

Ook als je geen klachten hebt, kunnen er onopgemerkt toch oogaandoeningen ontstaan. Wij raden het iedereen aan om je ogen door ons te laten controleren. Zo zorgen we samen dat Hoogeveen goed ziet, en nog veel belangrijker: goed blijft zien!

Wij werken bij een optometrisch onderzoek uitsluitend op afspraak.

Dit kan op:

Dinsdag ochtend,

Woensdag ochtend,

Donderdag ochtend,

Vrijdag ochtend en middag.

Wij rekenen voor een optometrisch onderzoek € 69,50, Bij aanvullende verzekeringen wordt dit veelal vergoed.   (deze kan je zelf indienen bij de zorgverzekeraar).  

Je oog is een zintuig dat gebruik maakt van licht om een signaal door te geven aan de hersenen. Binnenin het oog zit het netvlies, met exact in het midden de macula. De macula is een gebiedje van een minuscule doorsnede, ter grote van een speldenpunt en binnenin dit gebied bevinden zich grotendeels kegeltjes. Vanuit het centrum van het netvlies meer naar de periferie toe, zitten de staafjes en deze lichtgevoelige cellen zetten lichtgolven om in elektrische signalen. Binnenin de hersenen, in de visuele schors, worden deze elektrische signalen op (tot nog toe) onbekende wijze omgezet tot het fenomeen dan zicht heet. Dat een minuscuul klein stukje materie als de macula, een gigantische rol speelt in ons leven wordt pas echt duidelijk bij gebreken. 

Wil jij ook weten hoe het met de gesteldheid van dit ontzettend belangrijke gebied binnenin je ogen is? Maak dan vooral een afspraak voor een volledig oogonderzoek.

Hopelijk snel tot ziens!