0528 260203 Schutstraat 12 7901 EC Hoogeveen

Kwaliteit,
merken,
persoonlijk

Bekijk hier de merken van Puur Lutz.

Merken van Puur Lutz.

Het ontwerpen en produceren van een collectie monturen is niet een “copy and paste” manier om brillen te maken. Er komt veel meer bij kijken. Zo moet een merk een goede pasvorm, vormvastheid (dat je bril goed blijft zitten), design, laatste mode, eigen identiteit en kwaliteit hebben. We zijn heel kritisch wat er ingekocht wordt. Het is niet de naam van het merk die je bij ons vindt, het is de stijl van het merk dat bij jou past. Daar zijn wij sterk in! Merken – Stijlen die je bij ons kunt vinden zijn:

logo_anne_et_valentin

Anne et Valentin

Oorspronkelijke designers waren Anne en Valentin. Een Frans bedrijf die een ruime en gevarieerde collectie monturen en zonnebrillen ontwerpen en maken. Het merk heeft duidelijk een eigen identiteit, bijzondere monturen met een leuke twist.

logo_noote_eyewear

Noote Eyewear

Een concept dat op de markt is gezet om je eigen bril te creëren (Create your own Noote). Door je model, acetaat plaat, veren en bewerkingen te kiezen kan je je eigen stijl bril creëren en dat voor een betaalbare prijs. Iedere bril wordt na bestelling handgemaakt. Naast de normale bewerkingen kunnen we een montuur opmaat ontwerpen en op maat maken. Ook te vinden onder “Made by Lutz”.

logo_yellow_plus

Yellows Plus

Een Japanse ontwerper die hoogwaardige materialen gebruikt voor de beste kwaliteit. De monturen van Yellows Plus hebben een retro moderne stijl met een bijzondere goede vormvastheid.

logo_caroline_abram

Caroline Abram

Wij zijn ontzettend blij en trots dat wij de monturen van Caroline Abram in onze collectie hebben. Caroline, een dochter van een opticiens familie, heeft een talent om stijlvolle dames monturen te ontwerpen, ze zijn niet alleen vrouwelijk, modieus en stoer, maar ook nog eens heel goed te dragen. We merken dat klanten meerdere Abrams dragen.

logo_talla

Talla

Naast de ondernemende vrouw (Caroline Abram) staat haar man die de heren collectie ontwerpt. De mannen collectie is sportief, hip, stoer en modieus.


logo_talla

Lunor

Een Duits bedrijf in de negentiger jaren de retro brilletjes in een hoogwaardige kwaliteit op de markt hebben gezet. Dit iconische montuur wordt onder andere gedragen door Steve Jobs.

Dieter Funk

Een ontwerper en producent uit Duitsland die stoere en eigenwijze brillen maakt. Hij heeft twee collecties – De Dieter Funk collectie, hoogwaardige kwaliteitsmonturen en de – Funk Food collectie, leuke monturen voor een iets lagere prijs.Dandy’s

Ook de Italianen hebben gevoel voor ontwerpen en dat zie je terug in de ontwerpen van Dandy’s, handgemaakte soms gelimiteerde oplage monturen. De stijl van een Dandy’s montuur is dik acetaat en soms grof afgewerkt – De Raw collectie, het niet polijsten van een montuur maakt de Raw collectie stoer en puur. Dandy’s monturen herken je aan de sterke vormen, een bril met karakter.

Odette Lunettes

De presentatrice Eline De Munck op RTV België, heeft een eigen brillen merk. Haar collectie is een succes in België, maar wordt ook al veel gedragen door onze bekende Nederlanders. Ze zijn stoer maar vooral eigenwijs.

Oliver Goldsmith

1926 is het merk Oliver Goldsmith ontstaan en inmiddels is de vierde generatie het merk en de stijlen aan het voortzetten. De ontwerpen van Oliver Goldsmith zijn weer helemaal hip, zoals de Manhattan een model uit 1960 heel bekend van Audrey Hepburn – Breakfast at Tiffany’s.

Tom Davies Eyewear

Ready to wear of bespoke, ook Tom Davies levert maatwerk, vervaardigd in Engeland. Keuze uit acetaat, titanium of buffelhoorn. De Ready to wear collectie “letterlijk, klaar om te dragen” is de collectie die standaard op voorraad is. Tom Davies Eyewear heeft een klassieke en nette uitstraling.

The Black Label Eyewear

Nederlandse ontwerpers Agnes en Armand hebben hun eigen merk Black Label op de Nederlandse markt gebracht zij vinden het belangrijk dat een bril zowel functioneel als trendy moet zijn. Trends van het nu. Zij maken een vertaalslag van beeldbepalende klassiekers naar eigentijds design, met een grote liefde voor het gezicht en het comfort van de drager. Het gezicht draagt de bril en niet andersom.

Wiley X

De collectie van Wiley X staat erom bekend sportbrillen te bieden die je ogen kunnen beschermen tegen vermoeidheid en beschadigingen. Eén daarvan is de gepatenteerde Facial Cavity – afdichting: een verwijderbare pakking die wind, stofdeeltjes, stuifmeel en misschien wel het belangrijkst, perifeer (buitenste) licht uitsluit. Een Wiley X (zonne)bril kan de oplossing zijn tegen hooikoorts of de Eikenprocessierups.

Wil je ook zo’n toffe bril?

Bij Puur Lutz kun je voor alle soorten monturen kiezen. Wij zijn sterk in het juiste model voor jouw gezicht te kiezen. Maar je kunt eerst zelf ook inspiratie opdoen. Kom gerust langs in onze winkel voor meer persoonlijk advies.