Anne et Valentin

Anne et Valentin

ANNE & VALENTIN
Het Franse echtpaar Anne & Valentin ontwerpen hun monturen collectie al 30 jaar met ontzettend veel passie. In het creatieve atelier bedenken de designers elk montuur met een duidelijke visie voor ogen: brillen ontwerpen voor het dagelijkse leven, die perfect passen bij de persoon die ze draagt. In het atelier in Toulouse ontwerpen ze nu al tientallen jaren monturen waarin stijl en eigenheid samenkomen, zonder uit het oog te verliezen dat het om een bril gaat. 
Ben je nieuwsgierig naar de monturen collectie van Anne et Valentin 

Kom gezellig een kijkje bij ons nemen.

Mobilo

Calder, Calder, ben je daar? Uit deze bril spreekt namelijk de geest van Calder met de luchtige perpetuum mobiles die de inspiratiebron voor dit concept vormen. De modellen, vrij klein uitgevallen, vormen een eerbetoon aan het evenwichtsspel van de kunstenaar met het accent op contrast: vlakken en kokers, veters die de verschillende elementen samenbinden, alles draagt inderdaad bij aan 'verbindingsstreepjes-effect'.

Dit is een zo puur grafisch model, dat je het interpunctie zou kunnen noemen. De zeer aanwezige monturen zitten vol zelfvertrouwen, met een effect van suspense in de brilveren die een beetje 'bubbly' aandoen. Subtiele details maar absoluut een speels geheel. De MOBILO vraagt om een persoonlijkheid met gevoel voor ironie, goed verankerd in zijn eigen leefwereld en vooral dolblij met een object dat helemaal van titanium is gemaakt.

High Line

Overlap en lichtheid zijn de sleutelwoorden van dit nieuwe concept. In het titaniumblok kan een cirkel van staal worden ingepast om zo een montage te verkrijgen die normaal moeilijk is of zelfs onhaalbaar. Elk element wordt apart beschilderd voordat het ingevoegd wordt, a.h.w. opgehangen aan het vorige element.

Juist deze aanpak creëert een uitzonderlijke geaccentueerde kleurperceptie, een nieuwe uiting van ultra-design. De techniek die wordt geïmplementeerd in het HIGHLINE concept maakt het mogelijk ondenkbare, nooit eerder vertoonde contrasten te ceëeren, met verrassende mengeling van biezen en vlakke tinten.

Het geheel vormt een serie van combinaties en kleurtinten als vitamineshots, met vrolijke ton-sur-ton van dennengroen naar bladgroen, of een andere chiquere combinatie van vintage bordeauxrood naast lichtend geel-goud. Ook het ijzige huwelijk tussen blauwgrijs en schitterend zilver tref je hier aan.

De HIGHLINE werd ontworpen voor uiteenlopende gezichtsvormen en brengt karakter en levendigheid in het gezicht van de dragers/draagsters, waarbij humor en intelligentie hand in hand gaan zonder een spoor van buitenissigheid.

CUT

Trend-verleggend te werk gaan en uitkomen bij ware allure zonder uitzinningheid, is dat niet waar het bij elegantie uiteindelijk om draait? Precisie, precisie, precisie. En ingetogenheid.

Spannende, ernstige lijnen, voor makkelijk draagbare modellen die lekker zitten bovendien - je kunt er niet omheen.

De CUT's zijn opnieuw uitgesneden en aangescherpt waarmee ze een perfect kloppende pasvorm hebben verkregen. De na het polijsten aangebrachte uitsnijdingen, met een vrijmoedige rand aan de voorkant en op de brilveren, versterken de pure lijnen van deze modellen. Aan het uiteinde van de veren bevinden zich met laser uitgekerfde groeven, als een geheim dat door insiders discreet wordt gedeeld.

Nuchtere bescheidenheid vormt de ziel van dit concept. Terug naar de essentie van de vorm, basic chic, op de millimeter uitgesneden - weg met overbodigheid.

Jazzliefhebbers kunnen zich goed vinden in de beheersing en de lijn van deze onzegbaar mooie modellen, met hun spel van doorschijnendheid, kristaltinten, nieuwe en frisse kleuren en ultra-eigentijdse kleurzetting: een 'boost'voor de gelaatskleur en het humeur.

On the rock

ON THE ROCK lijkt uit steen gehouwen, onderzoekt wat een machine in mensenhanden wel niet allemaal vermag. Dit is de ultieme uitdrukking van 'work in progress'. Dit concept ontstond uit een diep verlangen naar kunst en materialen.

Door bepaalde stappen van het productieproces te vervangen, te wijzigen of stop te zetten is het ons gelukt de oorsprokenlijke bedoeling van de machine te omzeilen tot we onbekende nieuwe oppervlakken opmerkten, en een ruw, zelfs primitief aspect: het prototype in zijn uitgewerkte versie. ON THE ROCK brillen zijn zeer 'sophisticated', uiterst geciseleerd en gemodelleerd, en vertonen radicale volumes met strakke, wilskrachtige randen.

Met alle respect voor draagplezier en ergonomische vormgeving benadrukt dit cocept de puur ambachtelijke kwaliteiten van het Huis: de zinderende vibraties, de stroken en de groeven maken deze buitengewoon kunstzinnige monturen verduiveld knap. ze verenigen een terug-naar-de-natuur gevoel met nieuwe moderniteit en anti-bling-bling.

Een ON THE ROCK montuur is bedoeld voor liefhebbers van elegantie in onbewerkte staat, van mooie materialen die nog veel hard werk gaan vergen (onbewerkte hout, keramiek, lederbewerking..) en voor wie houdt van het verzinnen van alternatieve toepassingen, het vermengen van genres en van design dat warmte van de menselijke aanraking nog in zich draagt.

Kromatics

Met grote anndacht voor mogelijke nieuwe manieren om een oppervlak te bewerken en de kleur meer diepte te verschaffen, hebben onze ontwerpers getracht nieuwe opties te vinden en de grenzen van de chromatische 'kleurladder' te verleggen.

De KROMATICS vormen het resultaat van diepgaand onderzoek, een innovatie die vergaande techniciteit en een hoogwaardige aanpak heeft gevergd.

Het materiaal ademt transparantie waardoor het zowel vol als luchtig aandoet, met een kristaleffect dat het gezicht doet oplichten in welkome frisheid.

Alles, van de kleurvlakken tot aan de serigrafie in de brilveren, draagt ertoe bij dat dit concept een concentraat van kleur, transparantie en design is geworden. De iets klassieke motieven, zolas de smekey look of het schildpadhoorn-effect krijgen nieuw leven ingeblazen door onverwachte kleurschakeringen.

De KROMATICS met shots schitterende puntjes en lichtende streepjes, met gestapelde kleuren en meervoudig gelaagd materiaal, zijn eindeloos pop, geïnspireerd op Lichtenstein, en Gilbert & George, eigentijds glas-in-lood, plexiglas (ja:plexiglas) en zelfs Buren ... zonder zijn kolommen dan.

Deze monturen, die vorm en kleur volledig bijeen brengen, passen bij de optimistische, onafhankelijke en vrije persoonlijkheid, de cultuurdrager die hecht aan kleine details en altijd goedgehumeurd wakker wordt.

Forma color

Deze serie, waarin verschillende materialen samenkomen, ontleent zijn structuur aan het metaal, en zijn zachte, speelse look aan het kunststof. Voeg hierbij de subtiele kleurcombinaties.

Dit montuur is een kameleon, voor elke persoonlijkheid.

De lijnen zijn puur en zacht, vrolijk maar chic, een kleurig maar subtiel geheel. Het zijn frisse monturen vol dynamiek. Een dergelijk concept van indentiteit valt met niets te vergelijken, en past vooral bij iemand die meer gaat voor inhoud dan voor vorm, en prat gaat op een brede belangstelling.

AGENDA

1
Openingstijden

Maandag               Gesloten

Dinsdag               9.30 tot 17.30

Woensdag           9.30 tot 17.30

Donderdag          9.30 tot 17.30

Vrijdag                 9.30 tot 21.00

Zaterdag              9.30 tot 17.00

Zondag                Gesloten 

Twitter

Ik heb een nieuwe foto op Facebook geplaatst http://t.co/6CaunfKFMc

Ik heb een nieuwe foto op Facebook geplaatst http://t.co/vdWm5Dvmzj

Wilt u meer informatie? Vul het onderstaande formulier in en wij houden u via e-mail op de hoogte